Nem a méret a lényeg...

Kisebb szünet után újra itt, és folytatjuk az urak anatómiáját a külső nemi szerveikkel.

Képtalálatok a következőre: merevedés

Legutóbb a herékkel, mellékherékkel, ondózsinórral, ondóvezetékkel, prosztatával foglalkoztunk. Ezek a férfi szervezet belsejében találhatóak, kívül az alábbi szervek helyezkednek el:

1.Hímvessző (penis): 

henger alakú szerv, melynek végén a makk található, ezt a pénisz testétől egy sánc választja el, és a fityma (preputium) borítja. A hímvessző egész hosszában három szivacsszerű testből áll: a párhuzamosan futó, barlangos testekből, melyek a pénisz felső részén találhatóak, és a szivacsos testből, mely a hímvessző alsó oldalán halad és körülöleli a húgycsövet.  A barlangos testek csúcsánál a szivacsos test alakja megváltozik, és a makkot alkotja, rajta a húgycsőnyílással. 

  

felépítése:                                         

-tágult ereket, kötőszövetet, simaizmot tartalmaz és a makk területén sok érzőideg is található    

-két barlangos test alkotja

*a két test között erősen lyuggatott sövény található

*az egészet erősen erősen lyuggatott kötőszövet  fogja körbe

Képtalálatok a következőre: barlangos test

-a húgycsövet egy harmadik barlangos test veszi körbe, amely a makkot is alkotja

A barlangos testeket úgy kell elképzelni, mint egy szivacsot. De ezek a testek nem vízzel, hanem a környező erekből vérrel fognak telítődni, melynek során megmerevednek, megnőnek, és megkeményednek. Ez lesz az erekció, mely az egészséges szexuális működés alap feltétele. A húgycső körüli barlangos testnek az lesz a feladata, hogy ne engedje a húgycsövet a két nagyobb barlangos test merevedése esetén összepréselni. Mert arra, hogy a húgycső átjárható legyen, a későbbiekben nagy szükség lesz. Tehát a nyugalmi állapotban lévő, külső férfi nem szerv mérete közel sem mérvadó a későbbi merevedés, és működés szempontjából.

2.Herezacskó

-tulajdonképpen a hasfal kitüremkedése

-a hasfal valamennyi rétegét tartalmazza

-a magzati élet 7. hónapjától a here található benne

-fejlődéstanilag a nők nagyajkának felel meg, de a középvonalban összenőtt

A herezacskónak biztosítania kell a herék "tárolását", illetve van egy nagyon fontos funkciója: a heréket a testen kívül alacsonyabb hőmérsékleten tartani. A normál testhőmérséklet ugyebár 36 és 37 °C között ingadozik, de ez sajnos túl meleg a megfelelő számú spermiumok előállításához, így a természet megoldotta a problémát: a heréket kipakolta a testen kívülre, a herezacskóba.  Itt már pár fokkal hűvösebb van kb. 34 ºC, ami már ideálisabb körülményeket teremt. A herezacskóban simaizomzat teszi lehetővé, hogy az összehúzódjon, vagy elernyedjen, és ez is nagyon okosan van kitalálva. Hidegben a herezacskó a heréket képes a testhez közelebb húzni, ezáltal nem hűl le jobban, mint kellene, míg melegben, ernyedt állapotban a herék a testtől távolabb, lógó állapotban helyezkednek el, ami a túlzott felmelegedést kerüli el.

Ugyanis a felmelegedő környezet akadályozza a spermiumok termelődését, mely később férfi meddőség kialakulásához vezethet. Mi okozhat indokolatlan hőmérséklet emelkedést? A súrlódás. Szimpla fizika: súrlódás hatására a súrlódó felületek felmelegednek. Gondoljunk csak a hidegben összedörzsölt tenyerünkre. Vagyis, ha a herék körül huzamosabb ideig fennálló súrlódás alakul ki, azok bizony fel fognak melegedni. Mi okozhat ilyet? A szűk farmernadrág, alsónadrág, vagy olyan, huzamosabb ideig fennálló intenzívebb mozgás, ami a herék körül súrlódást eredményez: pl. a versenyszerű kerékpározás.

Képtalálatok a következőre: scrotum

 

Ez nem volt egy hosszú bejegyzés, a működésük bemutatása majd annál alaposabb lesz. Addig is tegyék el a centit!... :)