Végy egy tükröt!...

Legutóbb a nők belső nemi szerveivel foglalkoztunk, most lássuk mi van odakünn…

Képtalálat a következőre: „kagyló”

A külső nemi szerveink különböztetik meg látható módon a nőket a férfiaktól. Ezek a belső nemiszerveinkkel együtt adják az elsődleges nemi jellegünket.  Te láttad már a Tiédet? Nem a fürdésre gondolok, vagy, amit tükör előtt állva látsz, hanem úgy mindenestül. Na fogj szépen egy tükröt, és barátkozz meg vele. A Tiéd, ismerned kell!

A belső szerveknél belülről haladtunk kifelé, itt fentről haladunk lefelé.

Szeméremdomb: Zsír- és kötőszövet, mely a szeméremcsontok egyesülése felett helyezkedik el. A serdülőkor után rendszerint háromszög alakú szeméremszőrzet (ágyékszőrzet) borítja. Sokszor a serdülőkor felé haladó kislányok megijednek az első szőrszálak megjelenésekor, ilyen tájban még felkészületlenek a változásokra, hiszen ez teljesen eltérő, kinél mikor jelenik meg. A szeméremdomb formája is változó, van akiknél keskenyebb, karcsúbb, másoknál domborúbb, ducibb. Ez a bőr alatt található masszívabb zsírszövet mennyiségétől függ. Azt gondolom, itt van az a lélektani határ, ami tiltólistára helyezi a macskanadrágot (leggings), vagy legalábbis ideje kicsit hosszabb felsőkkel vagy max sportoláshoz viselni. Tény, és vallom, hogy nem szabad szégyellnünk a külsőnket, de azt gondolom, vannak „tájak”, melyeket nem teszünk direktben közszemlére. Ezt a tájat pedig egy macskanadrág gyönyörűen, az utolsó porcikájáig kiadja. Innentől kezdve kár is felvenni, hiszen a hatása olyan, mintha meztelenek lennénk. És van még egy ronda tulajdonsága: az összes (mondom az összes) előnytelen pontunkat is megmutatja, még a narancsbőr leghalványabb gödreit is! Csak szólok…

Nagyajkak: mérete ezeknek is teljesen változó, voltaképpen a szeméremdomb folytatása a két combunk közé leszállva és kettényílva. A szeméremajkak többé-kevésbé elrejtik az alattuk lévő szervek nagy részét. Bőrből és zsírszövetből állnak, és a pubertás után szeméremszőrzet fedi őket. Lehetnek picik és nagyobbak, sőt, akár különböző méretűek (a mellekhez hasonlóan), ez mind az egyediség része. Vannak, akiknél a két „szárnya” teljesen összefekszik egymással, mint a kagyló két héja, és vannak, akiknél kisebbek, így nem fedik be teljesen a szerveket, mint ahogy a nyitott kagyló sem. És ez nem divat kérdése, hanem a saját anatómiánk. Mert már ebből is sikerült divatot kreálni…

Kisajkak: a nagyajkak belső oldalán helyezkednek el (nem takarja fanszőrzet), a szeméremrést közvetlenül határolja. Egyesek szerint szárnyakhoz hasonlítanak. A nő bőrének színétől függően rózsaszínes, de sötét barna is lehet. Néha kilátszanak a nagy szeméremajkak mögül, ráncosak és simák is lehetnek. Ugyanúgy, ahogy az eddig szerveknél, itt is óriási eltérések lehetnek a külső jegyekben. Vannak lányok, akiknek kicsik, alig láthatóak, és vannak, akiknél nagyobbak, szárnyszerűek, előfordul, hogy nagyobbak a nagyajkaknál, de lehet olyan is, hogy az egyik oldali kisebb, a másik nagyobb.

 A két kisajak felső találkozásánál található a

Csikló vagy klitorisz:  majd, amikor a fiúkat is sorra vesszük, utána teszünk egy kis összehasonlítást, ugyanis meglehetősen sok anatómiai hasonlóság van a két nem között, és ezek közül az egyik ilyen a klitorisz anatómiája. Ugyanis megegyezik a férfi hímvessző anatómiájával és szöveti felépítésével. A részeit tekintve rendelkezik a csúcsán makkal, azon kis bőrredővel (ezt is fitymának nevezik), a makkból induló, két oldalra szétágazó szára barlangos testekkel. Ezek olyanok, mint a szivacs, kis lyukacsos szerkezetű szövetszerkezetből állnak. Elsődleges feladata a szexuális örömszerzés (orgazmus), ilyenkor a barlangos testek megtelnek vérrel, és merevvé válnak. A makk és a fityma az a rész, ami szemmel is látható, kb. borsónyi nagyságú, de ez is egyénenként változó. A szárak a nagyajkak takarásában futnak kétfelé. Ez a picike szervünk, annak is főleg látható része, 6000 idegvégződést tartalmaz, úgyhogy hiperérzékeny egy szerkezet! Úgyhogy egyáltalán nem mindegy, ki hogyan bánik vele.

Hüvelynyílás vagy hüvelybemenet: A hüvely bejárati része a szeméremtest hátsó részénél, a húgycső kijárata mögött van. Itt található a már említett szűzhártya is. Közelében található kétoldalt egy-egy mirigyecske, ezek a Bartholin-mirigyek, melyek gondoskodnak a hüvelybemenet nedvességéről, ez nyugalmi állapotban egy-egy csepp, izgalmi vagy irritált állapotban több ml lehet. Funkcióját tekintve a belső hüvely kimeneti része, eltávolítja a menstruációs vért, szüléskor a szülőcsatorna része, és szexuális aktusnál a hímvessző számára a behatolási kapu.

A hüvelynyílást az alatta található gát és végbél területétől egy féket alkotó bőr és izomtömeg választja el. 

Alsó felünk utolsó szerve a végbélnyílás, és ezzel kapcsolatban egyet azonnal tisztázzunk is: NEM NEMI SZERV! Hiába óriási divat, és sok esetben elvárás, de ne használjuk annak! Erről majd később!

Anatómiailag egységesítve a leírtakat, a tükörben valami hasonlót kellene látni:

 Hajrá, ismerkedésre fel!